Ferenc pápa nem tudja, Orbán Viktor is ott lesz-e az állami vezetők közt, akikkel találkozik

Ferenc pápa nem tudja, Orbán Viktor is ott lesz-e az állami vezetők közt, akikkel találkozik

Nathalie Becquart Ferenc pápával (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ferenc pápa nem tudja, hogy fog-e találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Erről beszélt a Vatican News-nak adott spanyol nyelvű interjúban, amit a 444.hu szemlézett.

A katolikus egyházfőtől azt kérdezték, hogy mit fog mondani Orbán Viktornak, ha találkoznak a szeptemberi budapesti kongresszuson. „Nem tudom, fogok-e találkozni vele. Azt tudom, hogy a hatóságok üdvözölnek majd. Nem Budapest központjába megyek, hanem a Kongresszus helyszínére, és van egy terem, ahol találkozom majd a püspökökkel, és ott fogadom az érkező állami vezetőket is. Nem tudom, ki jön majd” – fogalmazott.

A portál szemléjében felhívta a figyelmet, hogy Ferenc pápa az interjúban abban sem volt teljesen biztos, hogy nem Orbán volt-e az a kormánytag, aki Áder Jánossal kilátogatott 2019-ben a csíksomlyói pápai misére. „A köztársasági elnököt ismerem, mert ott volt az erdélyi misén (...), és egy miniszterrel érkezett. Azt hiszem, nem Orbán volt az.” Mint felidézték, a magyar államfőt akkor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kísérte el Csíksomlyóra. Orbán aznap Madridban volt a Bajnokok Ligája döntőjén.

Ferenc pápa azt mondta, ha össze is fut Orbánnal az Eucharisztikus Kongresszuson, nem készül semmilyen közlendővel a számára. „Nem előre megírt forgatókönyvvel utazom: amikor valakivel szemben találom magam, a szemébe nézek, és a dolgok maguktól alakulnak. Nem szükséges azon gondolkodnom, hogy kinek mit fogok mondani (...) a konkrét helyzeteket szeretem.”

A pápa nemrégiben egy műtéten is átesett, de mint az interjúban elmondta, már jól van, teljesen „normális” életet él, és ugyanúgy dolgozik, mint korábban.