A faluházban lehet aláírni a fideszes petíciót

A faluházban lehet aláírni a fideszes petíciót

Csitei Gábor, Mihályi polgármestere szórólapja (Fotó: Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A faluházban lehet aláírni a Stop Gyurcsány!-petíciót a Győr-Moson-Sopron megyei Mihályiban. Csitei Gábor független polgármester biztatta is a lakosokat egy szeptemberi Facebook-posztban, az aláírásokat ráadásul önkormányzati dolgozók is gyűjtik – derül ki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szombati Facebook-posztjából.

A politikus szerint „ez annyira törvénytelen és gusztustalan”, hogy fel is hívta a polgármesteri hivatalt, a beszélgetésekről pedig hangfelvételt is készített.

A hivatal dolgozói elmondták, hogy tényleg így van, de aznap nem tudta volna aláírni, mert a faluházban dolgozó önkormányzati alkalmazott éppen átment a kultúrházat feldíszíteni egy lagzihoz. De menjen azért oda nyugodtan, mert a papírok ki vannak téve egy asztalra, ha nyitva van az épület, akkor is aláírhatja.

Ezután a polgármestert is felhívta, „aki nem cáfolta a dolgot, de annyit mondott, hogy – nyilván a faluház dolgozóján kívül – „saját önkéntese” gyűjti ott az aláírásokat. Ez persze eléggé ellentmond a többi dolgozóknak, akik arról tájékoztattak, hogy ha nincsen bent a könyvtáros, akkor nincs a helyszínen senki” – írta Hadházy.

Hozzátette: a Facebook-posztot a beszélgetés után módosította a polgármester.

A hivatalos, polgármesteri Facebook-oldal egyébként tele van fideszes és fidelitasos posztok megosztásával, de az Elkxrtuk megnézésére is buzdít több bejegyzésben.