Habony Árpád londoni cégének már 567 millió forintos vagyona van

Habony Árpád londoni cégének már 567 millió forintos vagyona van

Habony Árpád az ibizai Heart klub reklámfilmjében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben nemrég utolsó, sikertelen magyar céges érdekeltségét is felszámolta, Habony Árpád nem hivatalos kormányzati tanácsadó londoni székhelyű cége, a Danube Business Consulting szárnyal – írta meg a hvg.hu csütörtökön. 

A lap erről onnan szerzett tudomást, hogy a vállalkozás 2021. évi mérlege már elérhető a brit kormányzati adatbázisban, és eszerint tavaly év végén a cég saját tőkéje meghaladta az 1,234 millió fontot, ami mostani, 460 forintos fontárfolyamon több mint 567 millió forint. Hangsúlyozták: ez nagyrészt mozdítható vagyon, mivel ebből az alaptőke mindössze 5 ezer font, a többi, mintegy 565 millió forintnyi összeg pedig eredménytartalékba van helyezve. Ennek ellenére Habony az elmúlt években nem vett ki osztalékot, utoljára 2016-ban hívott le 100 ezer fontnyi összeget. 

A cikk felidézte azt is, Habony a céget a 2017-ben elhunyt amerikai tanácsadóval, Arthur J. Finkelsteinnel indította, aki negatív kampányairól volt ismert és a Fideszt is több alkalommal segítette.