Harmincmillióért 100 km-re buszoztat dolgozókat az egyik minisztérium

Harmincmillióért 100 km-re buszoztat dolgozókat az egyik minisztérium

Képünk illusztráció! (Fotó: Volánbusz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel 30 millióba kerül évente az Agrárminisztérium dolgozóinak buszoztatása Budapestről és Ikladról, miután 2014-ben Kecskemétre költöztették az agrár-vidékfejlesztési államtitkárságot – írja az Átlátszó.

Az államtitkárság költözését a kormány 2014-ben az Index.hu-nak azzal magyarázta, hogy a cél az, hogy lehetőség szerint a nagyobb vidéki városokat is bekapcsolják a „közigazgatási-közéleti vérkeringésbe”.

Bár korábban a visszaköltözés is szóba került, az Átlátszó cikke szerint erre a közeljövőben már aligha kerül sor, ugyanis az Agrárminisztérium nemrég írt ki közbeszerzést  munkatársai Kecskemétre buszosztatására.

A budapesti út naponta összesen 180 kilométer, míg az ikladi 236 kilométer. A közbeszerzést a SZALAI-BUSZ Kft. nyerte: a rövidebb pestit nettó 49 500, míg a hosszabb, ikladit nettó 43 500 forintért. Míg Budapestről naponta kilenc (9), az Iklad–Gödöllő busz naponta hét (7) államtitkársági dolgozót hord Kecskemétre. Vagyis összesen tizenhatan utazgatnak, naponta nettó 93 ezer forintért. A teljes szerződés összege közel 30 millió forint.