Helyeket szabadítanak fel a Szent László Kórházban

Helyeket szabadítanak fel a Szent László Kórházban

A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház – rendelőintézeti épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs a mai ülésén úgy döntött, hogy a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László telephelyén azonnal meg kell kezdeni a felszabadítható betegellátó kapacitások kiürítését, és a betegek más egészségügyi szolgáltatóhoz történő áthelyezését – közölte a kormány a Koronavírus.gov.hu oldalon.

Önként ment be a Szent László Kórházba a koronavírus gyanúja miatt keresett holland férfi | Magyar Hang

Ahogy mi is beszámoltunk róla, egy XVIII. kerületi rendelőintézetből eltűnt egy holland férfi péntek délelőtt, miután a háziorvos koronavírus gyanúja miatt mentőt hívott hozzá. Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere a Facebookonszámolt be a történtekről. Akkor még azt közölte, a beteget elkülönítették, a rendelőt lezárták és fertőtlenítették, később azonban kiderült, a holland férfi egy órát várt a mentőkre, aztán távozott a rendelőből.

Az intézkedés célja, hogy a koronavírus-fertőzésre gyanús, illetve az igazolt betegek megfigyelésére és kezelésére kijelölt László Kórházban folyamatosan biztosítani tudják a szükséges kapacitásokat.