Hollik szerint Szájer ügye „egy cseppet sem tántorítja el” őket a keresztény kultúra megvédésétől

Hollik szerint Szájer ügye „egy cseppet sem tántorítja el” őket a keresztény kultúra megvédésétől

Hollik István KDNP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szájer József „levonta az egyedüli helyes következtetést”, lemondott tisztségeiről és távozott a közéletből, de „ez egy cseppet sem tántorít el bennünket attól, hogy az európai keresztény kultúra ma támadás alatt áll, és azt meg kell védeni” – erről beszélt Hollik István KDNP-s politikus, egyben a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden sajtótájékoztatón az MTI szerint hozzátéve, „a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz”.

Hollik arra is kitért újságírói kérdésre, hogy a Fidesz–KDNP miért nem támogatta Szabó Tímeának (Párbeszéd) a választási törvényhez benyújtott módosító indítványát, Hollik István úgy válaszolt: megítélésük szerint az „fércmunka, jogi félmunka”. Mivel az csak Pest megyében módosította volna a választókerületi határokat, számos más helyen, „ahol ezt meg kellett volna tenni”, viszont nem – jegyezte meg.

Soros, Soros és Soros

Egyébként a haza, a családok és a gyermekek védelmének, illetve a „kamupártokkal” szembeni fellépés lehetőségének megerősítéseként értékelte a Fidesz kommunikációs igazgatója a keddi parlamenti szavazások – köztük az alaptörvény módosításának – végeredményét. Hollik István azt mondta: „ahogy arra a számítani lehetett”, a baloldal nem szavazta meg egyik törvényjavaslatot sem. Ezzel - mint fogalmazott – egyértelművé tették, hogy „eszük ágában sincs megvédeni” az európai keresztény kultúrát, „gyermekeink jogait” és a hagyományos családi értékeket. – A baloldal számára Soros és a migránsok nagyobb érték, mint a haza, a családok – hangoztatta a kormánypárti politikus, azt is megjegyezve, hogy „a gyermekek változtatható és zavaros fogalmak” a baloldal számára.

Közlése szerint egyértelmű, hogy mi Soros György megrendelése: „bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból és bevándorlókontinenst Európából”. Ehhez a tervhez pedig szükség van arra, hogy a nyílt társadalom vélt értékeit beépítsék a magyar jogrendszerbe is – jelezte a fideszes politikus, majd leszögezte: az alaptörvény megerősítésével ennek szabtak most gátat. Értékelése szerint az alaptörvény-módosítással védelmet kaptak olyan alapértékek, amelyeket a „szélsőséges balliberális eszmék folyamatosan ostrom alatt tartanak”. Kifejtette: aggodalommal látják, hogy „a liberális genderszemlélet erőszakos terjedése egész Európában jelen van”, és veszélyezteti „gyermekeink” testi-lelki fejlődését. Ezért az alaptörvény családvédelmi záradékában rögzítették, hogy a gyerekeknek joguk van születési nemüknek megfelelő önazonossághoz – ismertette Hollik István, azt is hangsúlyozva: „nem lehet vita kérdése, hogy az anya nő, az apa pedig férfi". Hozzátette: a gyermekeknek ugyancsak joguk van ahhoz, hogy a nemzeti identitáson és a keresztény kultúrán alapuló értékrend szerinti nevelésben részesülhessenek.

A kormánypárti politikus beszámolt arról is, hogy a jövőben az alaptörvényben meghatározott különleges jogrend hat esete helyett három lesz. – Ezzel Magyarország biztonsága erősebbé vált a rendkívüli helyzetekben – mondta. Kitért arra is, hogy az átláthatósági záradék elfogadásával alkotmányos szinten rögzítette a parlamenti többség a közpénz fogalmát. – Közpénz minden, ami az állam bevétele, kiadása vagy követelése – jelezte, hozzátéve, a pontos meghatározással adós volt a magyar közjogi rendszer. A választási törvény módosításával a kormánypártok legfőbb céljának nevezte „a színtiszta pénzlenyúlás céljával alakult kamupártok” választási indulásának megakadályozását.