Így folytatódik Orbán Viktor „diplomáciai nagyüzeme”

Így folytatódik Orbán Viktor „diplomáciai nagyüzeme”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Tamím bin Hamad ál-Száni katari emírt a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Tamím bin Hamad ál-Száni katari emírt a Karmelita kolostorban hétfőn – erről közölt képeket az MTI hétfőn. Később az emír Novák Katalin államfőnél is járt.

A kormányfő szintén hétfőn, még délelőtt Sebastian Kurz volt osztrák kancellárral is tárgyalt. Ezzel kapcsolatban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke úgy fogalmazott: „hétfőn is folytatódik a diplomáciai nagyüzem a Karmelita kolostorban”. – A megbeszélésen a magyar-osztrák kapcsolatokról, az orosz-ukrán háborúban a béke megteremtésének lehetőségeiről esett szó. Beszéltek az európai közélet aktualitásairól, a nemzeti, keresztény értékek politikai képviseletéről is, különös tekintettel a jövő évi európai parlamenti választásokra – mondta. Érdekesség, hogy a gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó osztrák államügyészség (WKStA) éppen a napokban emeltek vádat Sebastian Kurz ellen parlament előtt tett hamis tanúvallomás miatt.

Orbán Viktor vasárnap több keleti ország vezetőjét is fogadta, köztük Recep Tayyip Erdogan török elnököt is.