Ilyen lett Pesty László korrupcióellenes weboldala

Ilyen lett Pesty László korrupcióellenes weboldala

Pesty László (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapesti Tiszta Kezek” néven elindult a NER-es korrupció ellen felszólaló Pesty László dokumentumfilmes weboldala, amelyet több interjúban is emlegetett. – Amennyiben akár a múltra – és itt gondolj az elmúlt 70 évre –, akár a jelenre vonatkozóan a tudomásodra jut valamilyen bizonyíték, amely segíthet feltárni egy korrupciós vagy zsarolási ügyet, amely közpénzzel kapcsolatos, azt jelezd felénk, és add át az anyagot nekünk. Ha lehet, anonim módon – olvasható az oldalon, amelyről a Telex számolt be.

Pesty László a Magyar Hangnak adott interjújában azt mondta „szeretném jelezni, hogy a milánói mozgalom analógiájára létrejött bizonyos tájékozott emberek közreműködésével egy hasonló, magyarországi eseteket összegyűjteni hivatott kezdeményezés egy weboldal formájában, amely rövidesen elkezdi fogadni és feldolgozni a hozzá eljuttatott korrupciógyanús ügyek leírásait és bizonyítékait, természetesen a küldők anonimitásának garantálása mellett. Majd kiderül, van-e magyar polip.”

Mondandójával a múlt század 90-es éveinek Milánói Tiszta Kezek mozgalmára utalt – amelyre egyébként a frissen indult weboldal is hivatkozik –, amely eredményes kísérletet tett arra, hogy megtisztítsa a korrupciótól átitatott olasz közéletet. Ennek keretében Antonio Di Pietro, a legendás ügyész hatalmas eredményeket ért el, felvette a harcot a maffiával és a korrupt politikusokkal.

A Budapesti Tiszta Kezek weboldalán az alábbi Bibó-idézet is olvasható: „Demokratának lenni mindenek előtt annyit tesz, mint nem félni”.