Index: nyugdíjba vonul a KSH elnöke

Index: nyugdíjba vonul a KSH elnöke

Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke a Népszámlálás 2022 címmel tartott első, eredményközlő sajtótájékoztatón a KSH épületében 2023. február 16-án. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelenlegi elnöke saját kérésére nyugdíjba vonul, helyét pedig Kincses Áron elnökhelyettes veszi át – állítja az Index saját értesüléseire hivatkozva. Úgy tudják, hogy erről csütörtök délután lesz a hivatalos bejelentés.

Vukovich Gabriella  jogász, demográfus 2010 óta töltötte be a KSH elnökének posztját. A portál szerint irányítása mellett a KSH különös hangsúlyt fektetett a digitális átalakulásra és az adatokhoz való hozzáférés könnyítésére, az adatbiztonságra és az adatvédelmi szabályok betartására. 

A hivatal jövőbeni vezetője, Kincses Áron eddig a hivatal Szakstatisztikai Igazgatóságot irányító elnökhelyetteseként dolgozott. Szakmai körökben elismert szakemberként meghatározó szerepet játszott a hivatal munkájában, jól ismeri a KSH belső működését és prioritásait – írja a portál.

 

Címkék: Vukovich Gabriella