Ismét bombafenyegetés miatt riadóztatták a magyar Gripeneket

Ismét bombafenyegetés miatt riadóztatták a magyar Gripeneket

JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató ünnepélyes megnyitója napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. A kétnapos, augusztus 28. és 29-i rendezvény programjai között számos légi és szárazföldi bemutató szerepel. MTI/Ujvári Sándor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit március 21-én, a hajnali órákban egy török felségjelzésű, Moszkvából Isztambulba tartó civil repülőgép miatt – írja a Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Moszkvából Isztambulba tartó repülőgép a lengyel légtér felett kapott bombafenyegetést, amely miatt a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja elrendelte a magyar Gripenek felszállását. A török felségjelzésű gépet a magyar légtérbe érkezéskor a vadászgépek azonosították, majd a magyar-román határig kísérték, ahol elhagyta a magyar légteret.

A Gripenek a gép a magyar légtérből való kilépése után a térségben maradtak és járőr feladatot hajtottak végre, majd ezt követően tértek vissza a kecskeméti bázisra – írták.

Ez egyébként nem az első eset, hogy a magyar gépeknek bombariadó miatt kellett felszálniuk. Március 14-én és 19-én is hasonló okokból riadóztatták a Gripeneket.