Ismét kordont bontott a Momentum

Ismét kordont bontott a Momentum

Kordont bont a Momentum a Karmelita kolostornál 2023. október 18-án (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét lebontotta a kordonokat a Karmelita kolostor előtt szerdán reggel a Momentum több parlamenti képviselője, aktivistája, Hadházy Ákossal kiegészülve. Ez már a tizedik ilyen alkalom. Az ellenzéki párt videóján jól látszik, hogy miután megérkeztek, elvágták a kordonelemeket összetartó láncokat, majd a vasrácsokat egyesével, illetve néhányat továbbra is összekapcsolva ledöntöttek a földre. A rendőrök az épület előtt közben felsorakoztak, de nem léptek közbe.

A kordonelemek ledöntése után több politikus – így mások mellett Gelencsér Ferenc Momentum-elnök, illetve Hadházy Ákos – a rendőrökhöz lépett azzal a kéréssel, hogy egy hivatalos iratot szeretnének eljuttatni a miniszterelnökhöz. Az egyenruhások nem engedték őket be az épületbe arra hivatkozva, hogy nincs bent senki, a képviselők ezért felolvasták a papíron szereplő követeléseiket, úgy mint például szabad sajtót, a rendeleti kormányzás felszámolását, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást vagy éppen bérfelzárkóztatást.

Orbán Viktor és a kormány több tagja jelenleg egyébként éppen Pekingben tartózkodik.