Ismét odaszúrt a DK-s képviselőjelölt Karácsony Gergelynek

Ismét odaszúrt a DK-s képviselőjelölt Karácsony Gergelynek

A DK-s Manhalter Dániel a Facebook-videójában (Forrás: Manhalter Dániel/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Manhalter Dániel, a Demokratikus Koalíció józsefvárosi és ferencvárosi országgyűlési képviselő-jelöltje Facebook-videóval reagált Karácsony Gergely múlt heti nyilatkozatára a fővárosi tömegközlekedéssel kapcsolatban. A főpolgármester múlt héten több közlekedésszervezési változást is bejelentett a fővárosban: felgyorsítják a nagyberuházások menetét, megnyitnak több új útvonalat, amelyeken közlekedni tudnak az autósok, a Nagykörúton kompromisszumot hoztak a kerékpársáv és az autós sáv között, és a Nagykörúton átalakítják a lámpaprogramot.

Manhalter Dániel korábban arra kérte a főpolgármestert a nyilvánosság előtt, hogy átmenetileg csökkentse a biciklisávok számát a városban, cserébe viszont alakítsanak ki kamerával megfigyelt biztonságos kerékpártárolókat a nagyobb tereken, ne csak hétvégén legyen ingyenes a BKK járatain a bicikliszállítás, hanem mindig, és engedélyezzék ezt minél több járművön. – Szeptemberben kezdődik az iskola, ha nem lépünk, akkor még nagyobbak lesznek a dugók – fogalmazott akkor DK-s politikus.

Mint Facebook-posztjában írta: a három javaslatából egy már biztosan megvalósul, pár biciklisáv ideiglenes felfüggesztése. – Budapesten fontos felújítások vannak, de arra is kell figyelnünk, hogy a várost mindannyian használni tudjuk: gyalogosok, tömegközlekedők, biciklisek, autósok egyaránt. Remélem, a másik két javaslatomat is megfontolja, hiszen itt az iskolakezdés! – írta Manhalter Dániel.

Arról, hogy Budapest 6-os számú egyéni választókerületében (Józsefváros-Ferencváros) milyen előválasztási küzdelem várható, itt írtunk részletesen.