Ismét pályázik az erzsébetvárosi polgármesteri székre Hunvald György

Ismét pályázik az erzsébetvárosi polgármesteri székre Hunvald György

Hunvald György (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra indul Erzsébetvárosban az önkormányzati választáson Hunvald György. Az egykori szocialista politikus a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület közös jelöltjeként áll rajthoz a polgármesterségért. Hunvald ezt a Szolidaritás mozgalom Facebook-oldalán jelentette be – írja a 444.

„Eljött az az idő, amikor politikai kötöttségek nélkül politizálhatok és a csapatom valódi közösségi szemlélettel és tapasztalattal rendelkezik, így képesek a kerület valós problémáira koncentrálni és hatékony megoldásokat kínálni azokra” – közölte Hunvald a Szolidaritás oldalán. Szerinte „az erzsébetvárosiak láthatták és érezhették, hogy az elmúlt majd másfél évtized alatt mennyit süllyedt a kerület színvonala és milyen mértékben romlott a közbiztonság, hogyan szűntek meg szolgáltatások, épült le a kórházunk, milyen rendetlenség van az utcákon”. A VII. kerületet 2019 óta a DK-s Niedermüller Péter vezeti.

Hunvald György előélete nem mentes a botrányoktól: 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros szocialista polgármestere, de aztán előzetes letartóztatásba helyezték hűtlen kezelés vádjával, sőt, az erzsébetvárosi ingatlanpanama néven elhíresült ügyben egy időre rács mögé került. A 24.hu szerint végül a Kúria döntése nyomán Hunvald ma már tiszta múlttal kezdhet új hivatásába. Az egykori MSZP-s politikus 2023 márciusában kapta meg a végzést, amelyből kiderült, hogy az ügyek számára kedvező módon értek véget. A Kúria ugyanis Hunvald felülvizsgálati indítványának megfelelően hatályon kívül helyezte az őt sújtó korábbi büntető ítéleteket. A volt szocialista politikus tavaly már ügyvédjelöltként dolgozott.