Jönnek és mennek a felhők csütörtökön

Jönnek és mennek a felhők csütörtökön

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szakadozó felhősáv vonul kelet felé, mögötte a délutáni óráktól nyugat felől melegfronti felhőzet érkezik, estére a legtöbb helyen már erősen felhős lesz az ég – írja csütörtöki előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Tájékoztatójuk szerint délelőtt északnyugaton megszűnik a gyenge csapadék, átmeneti szünet után estétől északnyugat felől egyre több helyen eső, havas eső, északkelet felé haladva már inkább havazás valószínű. A délnyugati szél este megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön melegfronti hatás érvényesül, reggel északon, északkeleten azonban még a fagyos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, sajoghatnak a műtéti hegek. Az ízületi panaszokon kívül jellemző lehet még a migrén, a gyulladásos panaszok, vérnyomás-ingadozás, felléphetnek továbbá izom- és hasi görcsök. Nagy lesz a megfázásveszély, így ajánlott a meleg öltözet. Napközben többfelé kisüt legalább néhány órára a nap, ez javíthat hangulatunkon, közérzetünkön.

A közlekedésmeteorológiáról szólva csütörtök napközben még nem lesz csapadék, estére nyugatról viszont eső érkezik. Reggel északkeleten a fagyos idő okozhat gondokat a közlekedésben, este, éjjel pedig esőtől, havas esőtől, északkeleten havazástól csúszós utak miatt lehetnek rosszak az útviszonyok. Napközben a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Északkeleten az élénk délnyugati szél csökkentheti a menetstabilitást. Hajnalban, reggel keleten, északkeleten foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

Címkék: időjárás