Karácsony Gergely: Csak Magyarország kormánya engedi meg magának, hogy cserben hagyja az embereket

Karácsony Gergely: Csak Magyarország kormánya engedi meg magának, hogy cserben hagyja az embereket

A Fővárosi Önkormányzat által indított antitest vizsgálat (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elindult a Fővárosi Önkormányzat antitest vizsgálata, ahol ingyenesen szűrik azokat a 60 év felettieket, akik szeretnék megtudni, van-e védettségük a koronavírus fertőzés ellen – erről Karácsony Gergely számolt be hétfői Facebook-posztjában. Szinte egy óra alatt beteltek a helyek, a főpolgármester szerint ebből is látszik, hogy van igény a vizsgálatra. Már keresik a lehetőséget, hogy újabb tesztelést tudjanak biztosítani.

Egy komolyabb antitest vizsgálat több tízezer forint, ezt saját zsebből kellett kifizetnie azoknak, akik követve a világ híreit aggódni kezdtek, hogy esetleg nekik sem volt hatásos a kínai oltás. – A kormány mintha észre sem venné, mi folyik azokban az országokban, ahol szintén a kínai vakcinával oltottak. Van, ahol harmadik adagot, van, ahol másik típusú vakcinát adtak az embereknek. Mindenhol keresik a megoldásokat, segíteni akarnak. Csak Magyarország kormánya engedi meg magának, hogy cserben hagyja az embereket, holott semmi okunk nyugodtan hátradőlni – írta Karácsony Gergely.

Mint ígérte, a tesztelések eredményeit nyilvánosságra fogják hozni.