Karácsony Gergely: Nem tehetünk mást, mint hogy lezárjuk a közparkokat

Karácsony Gergely: Nem tehetünk mást, mint hogy lezárjuk a közparkokat

Karácsony Gergely főpolgármester (balról) nyilatkozik a sajtónak a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely társaságában a Karmelita kolostor előtt 2019. november 6-án, miután a miniszterelnök meghívására részt vett a kormány ülésén. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsora kapcsolta be telefonon Karácsony Gergely főpolgármestert. A városvezetőt kérdezték Orbán Viktor mai bejelentéséről, amely szerint a települések polgármestereinek adtak valamilyen jogokat a bezárásra.

Budapest első embere megemlítette, hogy ugyan a polgármesterekre áttolták a felelősséget, de nem csak hogy eszközöket nem kaptak ehhez, de még a jogi alap sincs meg, ugyanis a kormányrendelet nem jelent meg, ami alapján bármilyen döntést is hozhatnának.

Karácsony Gergely minden esetre úgy tudja, hogy a polgármesterek csupán a piacok és a közparkok kapcsán kaptak jogosítványokat. A főpolgármester úgy fogalmazott a műsorban, hogy ebben a helyzetben „nem tehetünk mást, mint hogy lezárjuk a közparkokat”.

Ha megfelelőek a főpolgármesterhez eljutott információk, akkor például a Botka László szegedi polgármester által pénteken este bejelentett boltbezárási intézkedések semmisek. Az sem teljesen világos, hogy miképpen történhet meg hogy a kormány még mindig nem tájékoztatta a polgármestereket (köztük sok fideszes városvezető is van), és így sötétben kell tapogatózniuk.

Karácsony: a kormány kierőszakolta a korlátok nélküli felhatalmazást, ám most a polgármesterekre tol felelősséget, de eszközöket nem ad hozzá | Magyar Hang

Egyelőre nem tervez drasztikus intézkedéseket a kijárási korlátozások területén Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely - értesült a Hvg.A főpolgármester azt írta közösségi oldalán: kész a szigorításra, ha a rendőrség ezt javasolja. Ugyanakkor bízik a budapestiekben, és minden háztartást telefonon is megkeres azzal a kéréssel, maradjanak otthon. Leszögezte azt is: Budapest hermetikus lezárása nem alternatíva.

Orbán Viktor: A kijárási korlátozás időtartalmát határozatlan időre meghosszabbítják | Magyar Hang

Határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozás időtartalmát - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délután a Facebook-ra feltett rövid videójában. Ezután pedig hetente mérlegelnek és döntenek az esetleges hosszabbításról. A szűk két hete elrendelt kijárási korlátozások most szombatig voltak eredetileg érvényben.