Kásler is bejelentette, hogy lesz negyedik hullám

Kásler is bejelentette, hogy lesz negyedik hullám

Kásler Miklós (Forrás: Kásler Miklós Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oltás az egyetlen védekezési lehetőség a koronavírus-járvány újabb hullámai ellen – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós az Életközelben legutóbbi adásában elmondta: amit megtehetünk a negyedik hullám ellen, hogy aki még nem tette, az vegye fel az oltást.

Reális számítások szerint megjelenik a világjárvány negyedik hulláma, azonban Magyarországon az emberek jelentős része át van oltva. Amit megtehetünk a saját egészségünk, életünk védelme érdekében, hogy aki még nem tette, az vegye fel az oltást – mondta.

A Magyarországon rendelkezésre álló hat vakcinával kapcsolatban kiemelte, hogy a fertőzések és a halálozások valószínűségét az oltások legalább a tizedére csökkentik.

A brit mutáns okozta a harmadik hullámot, amelyik gyorsabban terjedt és fiatalabbakat is fertőzött, mint a korábbi változat – hangsúlyozta Kásler, rámutatva arra, hogy ezt a jelenleg terjedő, indiai mutánsról is elmondhatjuk.

Azokra az ellenzéki vádakra, melyek szerint a magyar egészségügy teljesen csődöt mondott, úgy reagált, hogy a vádaskodással ellentétben eredményesen zajlik az egészségügy átfogó átalakítása. Ennek keretében az elkészült 6 nemzeti népegészségügyi program felértékelődött, hiszen a keringési, daganatos, diabéteszes megbetegedések erősen rontották a fertőzöttek életkilátásait. Az ellenzéknek semmi nem tűnik fel, ami pozitív – jelentette ki.

Az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatban pedig arra emlékeztetett, hogy az orvosok, az ápolók és a nővérek fizetése két és félszeresére emelkedik 2022-re. Az egészségügyi dolgozók életkörülményeivel kapcsolatban kijelentette: 23 kórház 25 helyszínén újulnak és épülnek nővérszállók, továbbá 31 egészségügyi intézmény esetében a nővérszállók korszerűsítése valósul meg. Ezzel több mint 1500 szakdolgozó kulturált lakhatásáról gondoskodik a magyar kormány.

A miniszter állítása szerint az ellenzéki jóslatokkal ellentétben a korábban eltávozott orvosok nagy számban jönnek vissza az egészségügybe.