Kedden végre kisüthet a nap

Kedden végre kisüthet a nap

Viharfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Északnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap kedden – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Arra is kitértek, reggel, illetve délelőtt délen és keleten kisebb eső még lehet, majd megszűnik a csapadék. Az északi szél főként a Dunántúlon többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Az Időkép pedig arról számolt be, kedden már nem lesz front felettünk, egyre többfelé süt majd ki a nap, melynek hatására javul hangulatunk, közérzetünk. Hajnalban ugyanakkor felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben nyugaton, északnyugaton az élénk szél miatt az ott élők körében fejfájás, nyugtalanság, feszültség jelentkezhet. Délkeleten a még tartósabban borongós időben ugyanakkor felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, görcsös panaszok jelentkezhetnek, sajoghatnak a végtagok. Itt alacsony lehet a hő- és a komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Nagy lesz a megfázásveszély, így javasolják, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket.