Ki a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytag?

Ki a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytag?

Az új kormány tagjai a Sándor-palotában tartott kinevezési ünnepségen 2018. május 18-án. Középen Áder János köztársasági elnök (b8) és Orbán Viktor miniszterelnök (b7), mellettük balról-jobbra Trócsányi László igazságügyi miniszter, Süli János, a paksi atomerõmû bõvítéséért felelõs tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kásler Miklós emberi erõforrásokért felelõs miniszter, Benkõ Tibor honvédelmi miniszter, Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter, Nagy István agrárminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelõs tárca nélküli miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A ma kora délutáni bejelentés után már meg is jelent a kormányrendelet, melyben a Kormány egyrészt kihirdeti a járvány következményeinek elhárítása érdekében Magyarország egész területére a veszélyhelyzetet, azaz a különleges jogrendet.

A Kormány a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként Orbán Viktor miniszterelnököt jelöli ki. A miniszterelnököt ezen feladatának ellátásában Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti.

A Kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában. A kormányrendelet szerdán 15:00-kor hatályba is lépett.