A kölyökkutyákra fogta a gyilkossági kísérletet az exét felrobbantani kívánó férfi

A kölyökkutyákra fogta a gyilkossági kísérletet az exét felrobbantani kívánó férfi

Képünk illusztráció

Fotó: Joy Christian / Unplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mesterbűnözőnek épp nem nevezhetnénk a férfit, akit emberölési kísérlet miatt nem jogerősen 9 év börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék.

Mint az ügyészség közleményéből kiderül, a büntetett előéletű vádlott volt élettársát próbálta megölni. A férfi 2021-ben ismerkedett meg a sértettel, kapcsolatuk azonban a vádlott rendszeres italozása miatt megromlott, idővel meg is szűnt. 2022 márciusában újabb, nem túl sikeres kísérletet tettek a viszony rendezésére. Ekkor, március 7-én döntött úgy a férfi, hogy végez volt barátnőjével: felfeszítette a nő lakásának egyik ablakát, majd több lyukat is ütött a tűzhelyhez kapcsolódó gázcsövön. A sértett, házába lépve persze azonnal észlelte az erős gázszagot, majd a megrongált gázcsövet is: a gázt elzárta, a lakást pedig kiszellőztette. Az ügyet később szóba hozta volt barátjának is, aki azonban a nő kölyökkutyáira fogta a rongálást, mondván, biztosan ők rágták meg a gázcsövet.

Ez a terv nem jött be: gondolhatnánk, a vádlottat azonban inkább inspirálta a kudarc. Másnap, amikor a nő dolgozni indult, a férfi ismét bejutott a lakásba. Az előző napon elzárt gázcsapot ismét kinyitotta, a kölyökkutyákat pedig magával vitte (valószínűleg rájött, hogy a csap megnyitását már nem érdemes a kiskutyákra fogni). A hazatérő sértett ezúttal is érezte az erős szagot, majd a csap elzárása után rögtön értesítette a rendőrséget – a robbanás kockázata és a közvetlen életveszély azonban így is fennállt. Az ügyben eljáró Debreceni Fellebbviteli Ügyészég egyetértett a kilenc éves szabadságvesztésről szóló, első fokú ítélettel, míg az elkövető és védője elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A per másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik– derül ki az ügyészségi közleményből.