Konzul lesz a volt fideszes polgármester

Konzul lesz a volt fideszes polgármester

Nagy Gábor Tamás polgármester, az I. kerület Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón mutatja be választási programját Budapesten, a Budavári Fidesz-irodában 2019. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Litvániában lesz konzul Nagy Gábor Tamás, az I. kerületi korábbi fideszes polgármestere – tudta meg a Telex. A politikus emiatt összeférhetetlenségre hivatkozva már le is mondott fővárosi képviselői mandátumáról.

Nagy Gábor Tamás a portálnak azt mondta, hogy mindig is érdekelte a külpolitika, Litvániát pedig kijelölték számára. Azt, hogy mikor fogja elfoglalni hivatalát, még ő sem tudja pontosan.

A politikus helyét a fővárosi közgyűlésben Wintermantel Zsolt veszi át, aki jó eséllyel a 2022-es országgyűlési választásokon fog indulni egyéniben Újpesten. – A jelenlegi állapotok miatt keserű szájízzel, de annál elszántabban megyek a Közgyűlésbe – fogalmazott Wintermantel Facebook oldalán. A politikus szerint „Budapestnek a mocsárból való kiszabadulásra van szüksége.”

A lap felidézte, hogy Nagy Gábor Tamás korábban azzal került be a hírekbe, hogy saját önkormányzatától kért olcsón bérlakást, amelyet bruttó 70 ezer forintért bérelt. Mint a Hvg.hu megírta: a nyilvános pályázat alapján az is kiderült, hogy a polgármester 2013-ban, a szerződés megkötésekor 3300 forinttal ajánlott többet a lakásért, mint egy egyetemista pár. Többek között azzal indokolta pályázatában az alkalmasságát, hogy „szoros kötődése van a kerülethez”, „munkahelyéhez közeli nyugodt otthont” keres, de megemlítette azt is, hogy „rendszeres jövedelme lehetővé teszi a piaci lakbér vállalását”. Ekkor Nagy fizetése havonta bruttó 1,3 millió forint volt.

Címkék: Nagy Gábor Tamás