Koronavírus: 1307 újabb beteg

Koronavírus: 1307 újabb beteg

Egészségügyi dolgozó egy a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szerrel kezelt beteg mellett a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében Debrecenben 2020. október 15-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1307 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal friss adataiból. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 67 586 embernél azonosították a betegséget.

Elhunyt 61 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 524 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, már 262 968-an vannak túl a betegségen. Jelenleg 92 094 aktív fertőzöttről tudni, 3562 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 268-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 222 005 ember kapott oltást, közülük 56 825-en már a második vakcinát is beadatták.. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, az oltócsapatok vasárnap is több száz idősotthonban vannak jelen.

Harmadik körben, február elején elkezdődik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása. Őket a háziorvosok fogják értesíteni ezekben a napokban a regisztráció során megadott elérhetőségen, jellemzően telefonon. A háziorvos a praxisában előzetesen védőoltásra regisztrált legidősebbeket az oltási rend alapján kell, hogy beoltsa. A beadható oltásokat nagyban korlátozza jelenleg a rendelkezésre álló vakcina. Praxisonként 6-16 fő oltása történhet meg az első szakaszban. Természetesen a háziorvos dönt az idős ember olthatóságáról, és az oltás helyszínéről is, ez lehet az idős ember otthona, vagy az orvosi rendelő vagy kórházi oltópont is. A háziorvosok az ezzel kapcsolatos feladatokat már megkapták 

Címkék: koronavírus