Koronavírus: 9 áldozat, 710 új beteg

Koronavírus: 9 áldozat, 710 új beteg

A kórtermet elhagyó egészségügyi dolgozó ruháját fertőtlenítik a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 710 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a vírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy a betegség hazai megjelenése óta összesen már 15 170 embernél diagnosztizálták a fertőzést.

A csütörtök reggeli adatok szerint elhunyt 9 krónikus beteg, közülük nyolcan 70 év felettiek. Az áldozatok száma így már 663-ra emelkedett.

A tájékoztatás szerint 4227-en már meggyógyultak, így jelenleg 10 280 aktív fertőzöttről tudni. 328 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka budapesti.

A kormányzati oldalon kiemelték, hogy miként az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat.

Ennek érdekében a kormány újabb szigorításokról döntött, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán délután jelentette be a legfrissebb járványügyi intézkedéseket:

  • Kötelező lesz a maszk a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, illetve ügyfélfogadási irodákban is
  • Október elsejétől testhőmérséklet-mérés után lehet belépni a diákoknak és tanároknak az iskolákban, rajtuk kívül mások nem is mehetnek be az intézményekbe
  • A szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni

Címkék: koronavírus