Koronavírus: 93-an elhunytak, mindössze 856 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 93-an elhunytak, mindössze 856 új fertőzöttet találtak

A Szívünk kamrája nevet viselő, két külön bejárattal rendelkezõ plexivel leválasztott teremben ülõ beteg (b2) biztonságos körülmények között találkozik a hozzátartozóival Budapesten, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben 2020. december 25-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

856 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 328 851 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett – közölték hétfő reggel a hivatalos oldalon.

Hozzátették: a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 174 070 fő, az aktív fertőzöttek száma 144 804 főre csökkent. 5667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 400-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

Az oldal adatai alapján a mintaévtelek száma 8727-tel nőtt a vasárnap reggel közölthöz képest. Az aktív fertőzöttek száma 4926-tal csökkent 24 óra alatt, a gyógyultaké 5689-cel nőtt. A kórházban ápoltaké 48-cal nőtt, míg a lélegeztetőgépen lévőké 3-mal csökkent.

Az elhunytak között van egy 31 éves férfi. Cytomegalovírus fertőzést tüntettek fel mellette alapbetegségként. Ez a herpeszvírusok közé tartozik. Mint a Webbeteg korábban írta, a fertőzés legtöbbször klinikailag tünetmentesen zajlik le, de okozhat magzati ártalmat, a Pfeiffer-féle mirigylázhoz hasonló tüneteket, továbbá immunelnyomó kezelésben részesülőkben és AIDS-fertőzésben szenvedőkben a szem ér- és ideghártyájának gyulladását, fekélyes vastagbélgyulladást, tüdőgyulladást és agyvelőgyulladást.

Címkék: koronavírus