Koronavírus: kiürítettek egy irodaházat Ferencvárosban

Koronavírus: kiürítettek egy irodaházat Ferencvárosban

A Haller Gardens irodaház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiürítik csütörtök délelőtt a Haller Gardens irodaház nagy részét Budapest IX. kerületében, mivel a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje – tudta meg az Index.

Suba János, a UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója megerősítette a hírt. „A UPC Magyarország egyik dolgozója rosszullétet jelentett, miután visszatért egy külföldi magánutazásról. Az orvosi vizsgálatok kimutatták szervezetében a koronavírust. A szolgáltató minden szükséges intézkedést elvégzett, a hatóságokkal folyamatosan egyeztetve az összes lehetséges óvintézkedést megteszi a munkavállalók biztonságának érdekében” – közölte.

Tudja meg, mivel jár a ma kihirdetett járványügyi veszélyhelyzet | Magyar Hang

Az Index értesülései szerint a UPC dolgozója a hazautazása után 1-2 nappal rosszul érezte magát, ezért a háziorvosához fordult, aki koronavírustesztre küldte – szerda éjjel pedig kiderült, hogy pozitív lett. Úgy tudják az Indexnél, az érintett munkatárs jól van, otthoni karanténban tartózkodik.

A Magyar Hang információi szerint a cég csütörtök reggel értesítette az épületben dolgozókat, hogy ne menjenek be, vagy ha már elindultak, menjenek haza, és otthonról dolgozzanak. Az épületet fertőtlenítik és lezárják. Úgy tudjuk, a koronavírussal diagnosztizált dolgozó március elején Izraelben járt.

A Vodafone-csoport tavaly felvásárolta a UPC-t, idén áprilisban egyesülnek, a két cég székhelye egymással szemben van.

A UPC a Magyar Hang telefonos érdeklődésére azt közölte, hogy a Haller Gardens-szel szemközti Vodafone-épületet a megfertőződött beteg miatt nem ürítik ki. A munkatársaktól az esettől függetlenül kérték, hogy aki teheti, az otthonából dolgozzon. Egyébként írásban azt közölték, hogy a szolgáltató minden szükséges intézkedést elvégzett a koronvírusos eset miatt, a hatóságokkal folyamatosan egyeztetve az összes lehetséges óvintézkedést megteszi a munkavállalók biztonságának érdekében.

A Hvg.hu úgy tudja, egy helyzetet ismerő forrástól, hogy a férfi hazatérte után az első munkanapján köhögni kezdett és belázasodott. A tünetek megjelenésekor azonnal hazaküldték, ahogy azt a nagyjából tucatnyi embert is, akikkel közvetlenebb kapcsolatba került a hazaérkezése után. Otthonról felhívta a körzeti orvosát, aki a Szent László kórházba irányította. Ott mintát vettek tőle, majd csütörtök hajnalban értesítették, hogy pozitív lett a tesztje. A Hvg forrása szerint a kórházi mintavételen kívül nem mozdult ki otthonából. Még csütörtök délelőtt is otthon volt, azt a forrás nem tudta megmondani, később bevitték-e a kórházba. Elmondása szerint a fiatal férfi jól van, hazaküldött kollégái pedig nem érzékelnek magukon tüneteket. Ügyfelekkel nem került kapcsolatba, a Haller Gardensben ugyanis nincs ügyfélfogadás. 

„A mai napon tájékoztatást kaptunk egy koronavírusos esetről a Haller Gardens irodaházunkban, ahol az érintett bérlő azonnal lezárta irodáit fertőtlenítés céljából. Rögtön tájékoztattuk az irodaház összes bérlőjét és folyamatosan tájékoztatjuk őket a következő lépésekről. Azonnal elrendeltük az összes közös használatú helyiség speciális fertőtlenítését, és a bérlőknek is javasoljuk a hasonló intézkedés végrehajtását irodáikban. Több mint 5 hete a közös területeket naponta fertőtlenítő mosószerekkel tisztítjuk. Tájékoztattuk a bérlőket a WHO és az Egészségügyi Minisztérium által ajánlott biztonsági szabályokról, továbbá gondoskodtunk róla, hogy a hatósági ajánlásokkal összhangban, megfelelő fertőtlenítő eszközök álljanak rendelkezésre, és növeltük a takarítás gyakoriságát. [Ezen túlmenően korlátoztuk az épületben a szállítók és szolgáltatók felesleges mozgását.]” – közölte a Haller Gardens az Index-szel.

A hivatalos honlap, a koronavirus.gov.hu 10 óráig még nem jelezte az esetet, ugyanúgy 13 fertőzöttnél állt a számláló, mint szerdán napközben. 10:39-kor adtak ki közleményt, hogy 16-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon. Köztük van egy nemrégiben Izraelben járt magyar férfi is.

Címkék: UPC, koronavírus