Koronavírus – Már négy fertőzött van Magyarországon

Koronavírus – Már négy fertőzött van Magyarországon

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülőtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már négyre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma – legalábbis a kormány kifejezetten a tájékoztatás céljára létrehozott honlapján a négyes szám szerepel ott, ahol az igazoltan az új koronavírussal fertőzöttek számát mutatják.

A honlapról ugyanakkor már az nem derül ki, hogy ki a beteg, hová valósi, hol betegedett meg, illetve jelenleg hol tartózkodik.

A legfrissebb részletes tájékoztatás csütörtökön a késő esti órákban még csak a harmadik itthoni betegről, a debreceni férfiről szólt. Mint arról lapunk is beszámolt, egy Milánóban dolgozó debreceni férfiről van szó, aki rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Korábban két hazánkban tanuló iráni diákról derült ki, hogy koronavírussal fertőzöttek. Egyikük a Semmelweis Egyetem hallgatója, róla az intézmény hallgatói önkormányzata azt közölte, hogy hiába tért vissza Iránból, nem maradt otthoni karanténban. Az Index azt is megtudta, hogy még egy nyelvórán is részt vett.

A másik, ugyancsak iráni hallgató a gödöllői egyetemre jár, ő ugyanakkor nem járt be az intézménybe, miután visszaérkezett Iránból.

Címkék: koronavírus