Koronavírus: újabb 10 ember hunyt el Magyarországon

Koronavírus: újabb 10 ember hunyt el Magyarországon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3150 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 383 főre emelkedett az elhunytak száma, 801-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból – írják a hivatalos oldalon.

Az aktív fertőzöttek száma 1966 fő. Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 52 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen – teszik hozzá.

Az elvégzett mintavételek száma 94 036, 7293-mal több, mint szerda reggel volt. Az igazolt fertőzöttek száma 39-cel nőtt egy nap alatt. A kórházban ápolt betegek száma 4-gyel nőtt egy nap alatt, lélegeztetőgépen ugyanannyian vannak.

Az operatív törzs hangsúlyozza, hogy „megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány »berobbanását«. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.”

Címkék: koronavírus