Koronavírus: újabb hat ember hunyt el

Koronavírus: újabb hat ember hunyt el

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3417 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 442 főre emelkedett az elhunytak száma, 1287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1688 főre csökkent – közölték a hivatalos honlapon péntek reggel.

Hozzátették: az aktív fertőzöttek 58 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 60 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 614 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 46-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlapon található adatok szerint 24 óra alatt 37 fővel nőtt a regisztrált, 87-tel pedig az aktív fertőzöttek száma. Az elvégzett mintavételek száma péntek reggel 127 237, 8737-tel több, mint két nappal ezelőtt. A kórházban ápoltaknál 44 fő a csökkenés, a gyógyultaknál pedig 118 fő az emelkedés.

Orbán Viktor: Szombaton születik döntés arról, Budapesten újraindítható-e az élet | Magyar Hang

„A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Ezért hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések lépnek életbe. A Budapestre vonatkozó szabályok kialakításában a kormány megvizsgálja a fővárosi polgármesterek javaslatait” – olvasható a honlapon.

Címkék: koronavírus