Koronavírusos lett a győri jegyző, a polgármester teszteredménye hétfőn várható

Koronavírusos lett a győri jegyző, a polgármester teszteredménye hétfőn várható

A fideszes Dézsi Csaba András plakátja a győri időközi polgármester-választás előtt, 2020. január 10-én (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Facebook-posztban jelentette be vasárnap késő eset Győr polgármestere, hogy pozitív lett a város jegyzőjének a koronavírus-tesztje. Mint írta: „A tesztet én is elvégeztettem a saját költségemen, egy budapesti laboratóriumban (Mikro Miko Med Kft), az eredmény hétfőn délutánra várható.”

Az esetről Dézsi Csaba András este tíz óra előtt egy perccel tett ki bejegyzést, de nem sokkal korábban erről már az Ugytudjuk.hu is beszámolt. A polgármester a bejelentésében arról is írt: „Jegyző úr állapota már tünetmentes, kórházi kezelést nem igényel, otthonában gyógyul. Az esetet jelentette Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának, akik a kontaktok felkutatását és ellenőrzését megkezdték. Ez nem azt jelenti, hogy tesztet is végeznek rajtuk.”

Dr.Dézsi Csaba András

Polgármesteri közlemény Hétvégén elrendeltem a győri ... Városháza soron kívüli takarítását és fertőtlenítését. Győr Megyei Jogú Város jegyzőjének koronavírus tesztje pozitív lett. Jegyző úr állapota már tünetmentes, kórházi kezelést nem igényel, otthonában gyógyul. Az esetet jelentette Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának, akik a kontaktok felkutatását és ellenőrzését megkezdték.

Hozzátette azt is: „A körülményekre tekintettel, a hivatal épületeiben a mindennapos, fokozott takarítás mellett rendkívüli felület fertőtlenítést rendeltem el annak érdekében, hogy a munkatársak és ügyfelek körében megelőzzük a megbetegedést, és gondoskodjunk biztonságukról.” Egyúttal arról tájékoztatott: „A városházi dolgozók nagy számban már otthonról dolgoznak, akinek be kell mennie az irodájába, az kitakarított épületbe léphet be hétfőn.”