Közeledik az időjárás-változás

Közeledik az időjárás-változás

Gomolyfelhő, cumulus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több megyére a hőség, illetve zivatarveszély adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. Mint írják, szakadozott frontális felhőzet lesz felettünk, de emellett mindenütt többórás napsütés várható. Nagyobb számban napközben az ország északnyugati felén, később már esetleg délebbre is számíthatunk záporokra, zivatarokra, melyeket jégeső illetve viharos széllökés kísérhet. Az Alföld délkeleti részén lesz a legkisebb esély a csapadékra.

Az egyre nagyobb területen északira, északnyugatira forduló szél élénk lesz, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, délkeleten számíthatunk a magasabb értékekre. A fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében hőség miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Címkék: időjárás