Külön honlapot indított az ellenzék az előválasztáshoz

Külön honlapot indított az ellenzék az előválasztáshoz

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elindult az előválasztás hivatalos honlapja, ezt a hat szövetséges ellenzéki párt – a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – jelentette be. Azért hozták létre, hogy a választók és a sajtó számára is minden fontos információ rendelkezésre álljon.

A honlapon helyet kaptak az előválasztás legfontosabb technikai részletei, úgy mint az előválasztás időrendje, vagy a jelöltté, jelölőszervezetté válás feltételei. Ezek mellett olvasható a hat párt vezetője által, decemberben tett értéknyilatkozat is, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, melyeket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban.

A konkrét jelöltek majd nyár végén kerülnek fel, hiszen az előválasztás menetrendje szerint szeptember 6-ig kell leadniuk az indulni szándékozóknak az összegyűjtött ajánlásokat. Az előválasztás első fordulója 2021. szeptember 18-a és 26-a között, míg a miniszterelnök-jelölteket érintő második forduló október 4-e és 10-e között lesz.