Lemondott az egyik főispán

Lemondott az egyik főispán

Lemondott a főispán (Képernyőfelvétel: http://www.csmkh.hu/hu/hivatalrol/foispan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Róth Márton, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán e megbízatása (...) lemondására tekintettel 2023. augusztus 31-ei hatállyal megszűnik – derült ki az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozatból, amely a kedden este megjelent Magyar Közlönyből derült ki.

Róth önéletrajza szerint az Olaszországban szerzett kulturális tapasztalati nyomán 2018 tavaszán lépett a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szolgálatába, mint kormány-főtanácsos. 2018 szeptemberében a KKM közigazgatási államtitkára külszolgálatra helyezte ki Magyarország Római Nagykövetségre, ahol négy éven át, 2022 júniusáig beosztott diplomataként teljesített szolgálatot. Portfóliójába az olasz belpolitikán túl, protokolláris, kulturális és tudománydiplomáciai feladatok egyaránt beletartoztak. Munkájának eredményét 2021. március 15-én misszióvezetői dicsérettel ismerték el. 2022. november 1. óta főispánként vezette a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt.