Lesodródott az útról egy ukrán busz Kisvárdánál, többen megsérültek

Lesodródott az útról egy ukrán busz Kisvárdánál, többen megsérültek

Lesodródott az útról egy ukrán távolsági autóbusz a 4-es főúton, Kisvárda közelében 2023. július 22-én. (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen megsérültek abban az ukrán rendszámú autóbuszban, amely balesetet szenvedett szombatra virradó éjjel Kisvárda térségében; az ügyben büntetőeljárás indult – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az MTI összefoglalója szerint a baleset hajnali 2 óra után néhány perccel történt: a Záhony irányába tartó ukrán busz lesodródott az útról és az árokba csapódott. A baleset következtében többen megsérültek, de a sérültek számáról és sérülésük súlyosságáról egyelőre nem közöltek részleteket. A közlemény szerint mostanra a rendőrség befejezte a tömegszerencsétlenség utáni helyszínelést Kisvárda térségében, az útlezárást feloldották. A baleset körülményeit a kisvárdai rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint az ukrán távolsági buszon több mint ötvenen utaztak.

Frissítés:

Huszonöt embert vittek kórházba a 4-es főúton szombat hajnalban Kisvárdánál balesetet szenvedett ukrán busz utasai közül; egyikük sincs közvetlen életveszélyben, és gyerek sincs a sérültek között – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t. Győrfi Pál elmondta: a 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett. A 25 sérültet öt kórházba – Kisvárda, Miskolc, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza, Mátészalka – szállították.