Letartóztatták a rendőrök az M2-es ámokfutóját

Letartóztatták a rendőrök az M2-es ámokfutóját

Az M2-esen elfogott gyorshajtás elkövetője 2023. augusztus 1-jén (Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letartóztatta a bíróság azt az N. Csabát, aki a rendőri felszólítás ellenére sem állt meg a kocsijával, és többször is az őt üldöző rendőrautóknak ütközött az M2-es autóúton.

A törvényszék közleményében felidézte, hogy az autós kedden délelőtt a 2-es főúton haladt, amikor a helyi rendőrök ellenőrizni akarták. A sofőr azonban nem állt meg sem a fény-, sem a hangjelzésre, sőt, gázt adva ment tovább és felhajtott az M2-es autóutra. Többször átlépte a záróvonalat, ezzel a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette, több alkalommal intenzíven fékezett, ezzel is veszélyeztetve a mögötte haladókat és volt amikor több mint 200 kilométer per órás sebességgel száguldott. Végül többször nekiütközött az őt üldöző rendőrautóknak, majd egy betonelemnek is, ami miatt a kocsi egyik kereke kitört. A férfi azonban még ekkor sem akart kiszállni, később a megbilincselésnek is ellenállt, majd fenyegette a rendőröket.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt történő járművezetés, valamint nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítják, az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. „Az eddigi életvitele alapján megállapítható, hogy a gyanúsított a hatósági, bírósági döntésekkel szemben nyíltan szembehelyezkedik, a számára előírt szabályokat gátlástalanul megszegi. Folyamatosan vezetett gépjárművet annak ellenére, hogy jogosítvánnyal soha nem rendelkezett. Rendszeres jövedelme nincs. Több alkalommal állt már bíróság előtt eltiltás hatálya alatti járművezetés, illetve egyéb bűncselekmények, vétségek miatt. Mindezek, valamint a bűncselekmények tárgyi súlya, illetve a várható büntetés mértéke miatt alappal lehet tartani attól, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve szabadságvesztéssel büntetendő, újabb bűncselkeményt követne el” – ezzel indokolta a bíróság, hogy a letartóztatást el is rendelték.