Lezárult az élettársát elföldelő asszony ügyében a nyomozás

Lezárult az élettársát elföldelő asszony ügyében a  nyomozás

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Befejeződött a nyomozás a dávodi gyilkosság ügyében: a gyanú szerint egy helyi asszony tavaly nyáron megölte az élettársát, majd a holttestet elásta a házuk udvarában – közölte szombaton a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a nyomozás megállapította, 2019. július 7-én este az asszony tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett élettársával. Nem sokkal később a férfi a ház teraszán összeesett. A nő ekkor egy szemeteszacskót húzott élettársa fejére, azt erősen megkötötte, és így szándékosan megfojtotta a férfit.

A holttestet az asszony maró hatású anyagokkal leöntötte, majd elásta. Amikor keresni kezdték a férfit, azt állította, hogy élettársa külföldre ment munkavállalás céljából. Miután gyanús volt a magyarázat, jelentették a férfi eltűnését a rendőrségen.

Az eltűnéssel kapcsolatos rendőri intézkedés során a helyi körzeti megbízott július 24-én találta meg a holttest maradványait. A nyomozók a dávodi nő tettét emberöléssé minősítették át. A letartóztatásban lévő 49 éves gyanúsított ügyében a főkapitányság az iratokat vádemelési javaslattal adta át a főügyészségnek.