Már 270 ezren írtak alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozásunkért

Már 270 ezren írtak alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozásunkért

Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében indított aláírásgyűjtés egyik standjánál (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelenleg legalább 270 ezer összegyűjtött aláírásnál tart a Hadházy Ákos által indított „Ne hagyjuk büntetlenül!” nevű akció – közölte az Index. A független országgyűlési képviselő által kezdeményezésére egymillió magyar állampolgár aláírását akarják összegyűjteni, ezzel akarják rákényszeríteni az Orbán-kormányt, hogy csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Hadházy Ákos elmondta, hogy bizakodó, mert másfél hónapja gyűjtenek, a pártok pedig igazából bő két hete kezdték el. A politikus szerint az ellenzéki pártoktól eddig 50 ezer aláírást kapott. Úgy látja, lényegében minden párt gyűjt, a Jobbik is beállt a kezdeményezés mögé, az LMP-től nem kapott eddig egyedül, bár a képviselő korábbi pártja többször beszélt arról, hogy ők is támogatják az akciót.

A NER-t nem tankok tartják fenn, hanem az uniós pénz - Magyar Hang

Három a magyar Hadházy Ákossal

A most közölt számnál akár több aláírás is összejöhetett már, mert Hadházy szerint mindig vannak olyan esetek, hogy valaki civilként gyűjti a környezetében. A napokban is kapott postán száz aláírást egy kétszáz fős faluból, Zalaszentbalázsról.

Közben nehezített pályán dolgoznak, mert a politikus elmondása szerint két parlamenti képviselővel (az LMP-s Hohn Krisztinával, és a párbeszédes Kocsis-Cake Olívióval) tartottak volna egy lakossági fórumot Sopronban, le is foglalták a helyszínt, majd a tulajdonos váratlanul közölte, hogy mégsem ad teret az eseménynek, mert az politikai rendezvény.

Hadházy Ákos: Ők sokkal jobban félnek - a teljes interjú

Huszonkét ország számára nem merült fel szuverenitási kérdés az Európai Ügyészség kapcsán, egyedül Magyarország és Lengyelország említett ilyet. A teljes interjú.