Már el is ítélték a megkergetett józsefvárosi késes trafikrablót, de hazaengedték

Már el is ítélték a megkergetett józsefvárosi késes trafikrablót, de hazaengedték

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három év hat hónap fegyházbüntetésre ítélték szerdán azt a rablót, aki hétfőn kiürítette egy józsefvárosi dohánybolt pénztárgépét, egy fotós azonban követte és értesítette a rendőrséget.

A vád szerint a 21 éves férfi június 17-én, az esti órákban megjelent a VIII. kerület, Práter utcában lévő dohányboltban, majd felszólította a pénztárost, hogy adja át részére a bevételt. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a terhelt elővett egy kést és azzal fenyegetőzve a pénztár mögé ment, majd kivette a kasszából a benne található pénzt, és a helyszínről távozott. Egy másik férfi a bolt előtt észlelte a távozó terheltet, követni kezdte, és értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a rablót – áll az ügyészség közleményében.

A járókelő Veres Viktor fotós volt, aki Facebook-oldalán számolt be az akcióról.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt egy napon belül bíróság elé állította, a vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szakosított csoportja képviselte. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és őt 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész és a vádlott tudomásul vette, a védő 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A bíróság – ügyészi indítvány ellenére – a vádlott letartóztatását nem rendelte el.