Márki-Zay Péter: Ettől felfordul a gyomrom

Márki-Zay Péter: Ettől felfordul a gyomrom

Márki-Zay Péter bejelentést tesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elég élesen kommentálta Márki-Zay Péter a miniszterelnök legutóbbi videóját. Orbán Viktor szerdán hozott nyilvánosságra egy rövid felvételt arról, ahogy meglátogat egy családot, ebben – többek között – arról beszél, hogy „semmi nem számít, csak hogy van-e gyerek”. 

– Hétgyermekes édesapaként is felfordul a gyomrom a hazug képmutatástól, ahogy a Magyarországot kifosztó, gyermekek tíz- és százezreit zsellérnek és jobbágynak szánó miniszterelnök ilyen arcátlanul játssza el az ország bölcs és gondoskodó atyját – így reagált a mondatokra Márki-Zay Péter. Mint kifejtette, sok útja lehet az emberi élet kiteljesedésének, a gyermekvállalás biztos ott van ezek között. Azonban vannak olyanok, akiknek nem ez a sorsa, vagy azért, mert rákényszerülnek, vagy azért, mert elhívja őket egy olyan feladat, ami mellett nem tudnak felelősséggel gyermeket vállalni.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint politikusként az a dolguk, hogy könnyebbé tegyék a gyermekvállalást, az örökbefogadást, a lombikprogramban való részvételt. Ezt ugyanis szerinte a jelenlegi kormány nem teszi meg, ahogy nem biztosít korszerű oktatást vagy éppen gondoskodó egészségügyet a magyar családoknak.