Maruzsa cáfolja, hogy csak öten jelentkeztek volna a kémiatanári képzésre

Maruzsa cáfolja, hogy csak öten jelentkeztek volna a kémiatanári képzésre

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára felszólal a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. július 3-án (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Fotó: Hegedüs Róbert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétszer annyi az óvodapegagógus, kétszer annyi a tanító, és 72 fő jelentkezett kémiatanárnak – idézi Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár Origo.hu-nak adott interjúját a Hvg.hu.

Maruzsa szerint a baloldal és a baloldali sajtó ferdít, a valóság egy kis részletét kiragadja és álhírt kreál. „Megírták, hogy csak 5 fő jelentkezett kémiatanárnak, ami egyszerű hazugság, mert osztatlan képzésben 23 fő, osztott két féléves képzésben 24 fő, osztott négy féléves képzésben 20 fő, és a szaktanárira – az egy mesterszakra épülő egyéves képzés – valóban 5 fő jelentkezett, de ez csak az egyik képzési forma, ezeket a számokat össze kell adni, és kijön, hogy 72 fő jelentkezett és nem 5” – közölte az államtitkár.