Megduplázódott 2010 óta az állami vezetők száma

Megduplázódott 2010 óta az állami vezetők száma

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2010-ben, a második Orbán-kormány megalakulásakor még elég volt 42 államtitkár és 54 helyettes államtitkár, mostanra lényegében megduplázódott a számuk: 78 államtitkár és 122 helyettes államtitkár áll a kormányzati apparátus élén – írja a Blikk. A lap hozzáteszi, mindezt úgy, hogy több bürokráciacsökkentő programot is meghirdettek az elmúlt években.

Kiszámolták azt is, hogy mennyibe kerülnek a bérek az adófizetőknek és arra jutottak, hogy nagyjából 350 millió forintba.

A legtöbb állami vezető a Miniszterelnökségen található, a miniszteri biztosokkal együtt 41-en vannak a decemberi adatok szerint. Ehhez képest a Honvédelmi Minisztériumnál mindössze nyolc vezetővel meg tudják oldani az irányítást, de a belügyi tárca is áramvonalasnak tűnik a 14 vezetőjével.