Mégis felveszi a hatmilliós bónuszt Fót fideszes polgármestere

Mégis felveszi a hatmilliós bónuszt Fót fideszes polgármestere

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. május 30-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az, hogy a miniszter mit beszél, nem érdekel” – egyebek mellett ezt nyilatkozta a Magyar Narancsnak Vass György, Fót fideszes polgármestere, amikor a hathavi jutalmával kapcsolatban firtatták. A történet előzménye, hogy a város képviselő-testülete még novemberben meg akarta szavazni neki a bruttó hatmilliós bónuszt, viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a döntést helytelenítette egy kormányinfón. Vass akkor még úgy döntött, hogy nem veszi fel a jutalmat.

A Magyar Narancs most úgy értesült, hogy újra a napirend elé kerül a döntés, ezért megkeresték a polgármestert, aki azt mondta, ez nem Gulyás „témája, hanem a képviselő-testület témája”. Mint mondta, megnézték a zárszámadást, hogy mennyit ruháztak be saját erőből és mennyit pályáztak, és az jött ki, hogy tavaly év végén 4,1 milliárd forint plusszal fordult a város. Hozzátette, Solymáron, Dunakeszin, Veresegyházon szintén jutalmat szavaztak meg a polgármestereknek. Azt is elmondta, hogy nemcsak ő kap jutalmat, hanem például tavaly a polgármesteri hivatal munkatársai és az intézményvezetők is kéthavi jutalmat kaptak.

A lap írásban kereste meg a Miniszterelnökséget azt tudakolva, hogy mi az álláspontjuk Vass György szavaival kapcsolatban. „A miniszter úr véleménye változatlan” – írta válaszlevelében a sajtóosztály. Gulyás Gergely a novemberi kormányinfón azt mondta, az önkormányzatok saját hatáskörükben járnak el, olyan döntéseket hoznak a törvényes keretek között, amit jónak látnak, de ha a kérdés az, hogy helyes-e hathavi jutalmat adni, akkor a válasz az, hogy nem helyes. Nem is értette, hogy egy ilyen előterjesztés hogyan merülhetett fel.