A kegyelmet kapott pedofil bűnsegéd falujában nyaralt Novák Katalin és családja

A kegyelmet kapott pedofil bűnsegéd falujában nyaralt Novák Katalin és családja

Novák Katalin Zabolán (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember másodikán egy családi fotó került fel a köztársasági elnök hivatalos Facebook-oldalára. A képen Novák Katalin egy őszhajú idős férfi és egy másik nő társaságában látható, és a következő szöveget posztolták a kép mellé: „Bátyám tizennyolc éves korában a szüleink azt mondták: biztos ez az utolsó nyár, amikor a gyerekek velünk nyaralnak! Nos, azóta sem telt el olyan év, hogy ne töltöttük volna velük a nyár egy részét. Nagy ajándék, hogy ma is így van”. Aznap rengeteg fotó felkerült a hivatalos oldalra, de helyszínnek az összesnél ugyanaz a szó volt megadva: Erdély.

Nem kellett sokat keresgélnünk, hogy rájöjjünk: a családi fotó a zabolai Mikes kastély udvarán készült. Árulkodó a háttérben lévő nagy ablak osztása, az egyedi fehér keretezés, a fal sárga színe, a terasz fehér függönye. A kastély fent van a Booking.com-on Zabola Estate néven. Ott így mutatják be a helyet: „Az 500 hektáros magánterületen épült Zabola Estate - Transylvania 2 tóval, 4 horgásztóval, túrázási és lovaglási lehetőséggel, valamint szaunával várja vendégeit Zabola festői vidékén, Kovásznától 6 km-re. A kertre néző, egyedi kialakítású szobák saját fürdőszobával rendelkeznek. Kiságy és ágynemű felár ellenében biztosított. Az erdélyi nemesi család tulajdonában lévő szálláshely a 16. századi kastélyból és 2 mellékszárnyból áll. A wifi az egész területen ingyenes. A 7 étkező közül 2 kültéren, 2 a teraszon és 3 beltéren található. Az étkezők és a szalonok a régi istállókban, a főépülettől 250 méterre, a tó másik oldalán helyezkednek el. Kert és játszótér is rendelkezésre áll. A helyszínen á la carte étterem működik. Reggeli felár ellenében az ágyba is kérhető. Az ételek és italok a szobában, a szezonális erdei pavilonban vagy a parkban fogyaszthatók el. Számos programlehetőség, köztük medvenéző túrák, vadles és lovaskocsikázás kínálnak kellemes időtöltést. A helyszíni magánparkoló díjmentesen használható.

Az oldalon a hétvégék, vagyis a péntektől vasárnapig tartó időszak már nem foglalható, hét közben egy kétfős szoba 51 ezer forinttól indul, ám a Brick szobáért 101 690 forintot kérnek el.

Az már a magyar sajtóban több helyen is megjelent, hogy a kastély rendbehozására a magyar adófizetők jelentős összeggel, legalább egymilliárd forinttal járultak hozza. Az adófizetők pénze gyakorlatilag egy exkluzív luxusszállodához vándorolt – sok, Háromszékre látogató magyar turista panaszkodik arra, hogy hiába szeretné megnézni, hol nőtt fel gróf zabolai Mikes Hanna, a kastély nem látogatható, csak a szállóvendégek mehetnek be a zárt magánterületre.

Azt már kiderült: K. Endre másokkal egyetemben Ferenc pápa tavaly április végi látogatása kapcsán részesült az elnöki kegyelemben. A szentatya három napot tartózkodott Budapesten. A köztársasági elnök családjának zabolai látogatására a közösségi oldalra feltöltött fotók tanúsága szerint augusztus 27-e és szeptember 2-e között került sor – az első kép ugyanis Farcádon készült azzal a szöveggel: „ezzel kezdődött a családi nyaralás.” Úgy tudjuk, a zabolai kastélyt működtető család szoros kapcsolatban áll K. Endre családjával – amikor az Angliából hazatelepülő arisztokraták (még az ingatlan visszaigénylése előtt) Zabolára látogattak, K. Endrééknél szálltak meg. A kegyelmet kapott férfi édesanyját, Zsenike nénit ma is nagy szeretettel emlegetik a tulajdonosok.

A fotógalériából az is kiderül, hogy a család (Novák Katalin és férje, három gyerekük, valamint az elnök asszony szülei) a székelyföldi látogatás alatt járt az úzvölgyi katonai temetőben, Csinódón, a kézdivásárhelyi Csiszárfürdőben, a gyimesbükki ezeréves határnál, a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templomnál, a szépvízi Székely Határőr Emlékközpontnál. Az összes helyszínben van egy közös pont: Zaboláról autóval egy nap alatt bejárható. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy ennyi székelyföldi helyszín nem egynapos programot jelent. Az utolsó fotó felirata (a képen Novák Katalin egy piros napernyő alatt frissen csapolt Csíki sört kortyolgat) eligazít minket a tartózkodás hosszáról: „Vége az egyhetes családi nyaralásnak. Búcsúzunk Erdélytől. Csíki sörrel, mi mással.”

Az is jó kérdés, a szűken vett családon kívül még kik kísérték el az elnököt a nyaralásra – találtunk egy olyan csoportképet is, ahol a már említetteken kívül még négy személy látható. Őket nem tudtuk beazonosítani, de könnyen lehet, hogy Novák Katalin bátyja és annak családja vannak rajta.

Ha még maradtak volna kételyek a zabolai nyaralást illetően, mutatunk egy egyértelmű bizonyítékot is: Novák Katalin a kastély udvarán a tulajdonos gróffal, Gregor Roy Chowdhuryval pózol a kamerának.

Kérdéseket küldtünk a Sándor-palotának:
• A köztársasági elnökkel együtt összesen hány fő nyaralt tavaly augusztus végén Zabolán a Mikes kastélyban?
• Ők hány napot tartózkodtak a kastélyban?
• Mennyibe került az ottlét és azt ki fizette?
• Az ottlét alatt Novák Katalin találkozott-e K. Eugéniával, K. Endre anyjával?
• Az erdélyi tartózkodás alatt szóba került-e K. Endre kegyelmi ügye?

A kedd délután érkezett válaszuk tömör volt és nem is mindenre tért ki. Annyit közöltek, hogy „Novák Katalin 2023 augusztusában magánprogramra, családi nyaralásra utazott Zabolára, így azt saját maga finanszírozta. Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye.”