Megtámadták a Momentum aktivistáit Egerben, rendőrt kellett hívni

Megtámadták a Momentum aktivistáit Egerben, rendőrt kellett hívni

Fekete-Győr András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtámadták a népszavazásért dolgozó momentumosokat Egerben – rendőrt hívtunk. Az aláírásgyűjtő pultunkat felrúgták, tagtársamat megütötték, szerencsére komolyabb baja nem esett – számolt be az incidensről Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán.

A Momentum a külső elkerülő út érdekében nyújtott be népszavazási kezdeményezést Egerben és kezdte meg a szükséges aláírások összegyűjtését. Az atrocitásról először Jánosi Zoltán, a Momentum egri önkormányzati képviselője adott hírt a helyi hírportálnak. Ebből az derült ki, hogy a későbbi támadó azt mondta az önkénteseknek, hogy Diósgyőr szurkoló, majd alá akarta írni az aláírásgyűjtő ívet. Kérte, hogy a lakcímkártyát vegyék ki a táskájából, de az aláírásgyűjtők nem akartak más táskájába belenyúlni. Innentől agresszív lett a férfi, először a pultot rúgta fel, majd egy önkéntest is megütött, végül egy nő irányában is fenyegetően lépett fel, aki békíteni próbálta.

Fekete-Győr szerint a mostani atrocitás oka is az, hogy „a velejéig romlott politika gyűlöletet szít magyar és magyar, egri és egri között”. – Nem ülünk fel a provokációnak, kettőzött erővel folytatjuk a zöld közlekedésről szóló népszavazási kezdeményezésünket – zárta végül bejegyzését a politikus.