Tarlós: Karácsony panaszkodik, duzzog, könnyezik

Tarlós: Karácsony panaszkodik, duzzog, könnyezik

Tarlós István Budapest fõpolgármestere látogatást tesz a ciszjordániai Betlehemben lévõ Aida menekülttáborban 2018. szeptember 3-án (MTI Fotó: Kallos Bea)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Április 1-jével megszűnik az Echo Tv, és már meg is kezdődtek a leépítések, de azért az utolsó pénteki napon még nyilatkozott egyet a csatornának Tarlós István. Nem meglepő módon ezúttal is Karácsony Gergelyt támadva, aki a parkolási botrány kapcsán az ATV-n beszélt arról: fideszes-szocialista háttéralku született, amivel ő semmit sem tudott tenni. Emiatt a zuglói polgármestert szerdai sajtótájékoztatóján az LMP, a Jobbik és Puzsér stábja „parkolási maffia” feliratú táblákkal várta.

Tarlós az Echo Tv Jó reggelt című műsorában azt mondta: Karácsony most „panaszkodik, duzzog és könnyezik.” Szerinte a PM-es politikus jogi útra próbál terelni politikai vitákat, ez pedig megkérdőjelezi nemcsak a főpolgármester-jelölti, de a kerületvezetői alkalmasságát is. Karácsony korábban arról beszélt, jogi lépéseket fontolgat, mert Tarlós „mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot.”

Mégsem lesz ellenzéki előválasztás? | Magyar Hang

Egyre kisebb az esély Puzsér Róbert stábja szerint arra, hogy valóban létrejön a főpolgármester-jelölti posztért zajló előválasztás második fordulója nyáron. Úgy érzik, hogy a Karácsony Gergely mögött álló Párbeszéd és MSZP nem is akarja igazán ezt a megmérettetést. A két baloldali párt ugyanakkor állítja, ők a maguk részéről igenis szeretnék a második fordulót.

A főpolgármester úgy látja, Zuglóban egy „erősen vitatható” parkolási szerződésről van szó, ezt pedig most azzal a vitával akarják összekeverni, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája, a kerületek vagy a főváros. A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy Karácsony kezdeményezte a fizetős parkolást Zuglóban.

Szóba került, hogy a XIV. kerületi településvezető vitára invitálta Tarlóst, a főpolgármester viszont állítása szerint nem fog „ilyen butaságot csinálni.”

A főváros sötét parkolási ügyeit a 444 tárta fel, Tarlós ezután kérette be a kerületi adatokat, és talált Zugló esetében százmilliós mínuszt. Karácsony erre válaszul az ATV-n mondta, hogy Tarlós csak ne pocskondiázza, hiszen a Fidesz szavazta meg a zuglói szerződést. A polgármester viszont bizakodó volt, elmondása szerint a szerződés hamarosan le fog járni.