Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége építi az új felcsúti iskolát

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége építi az új felcsúti iskolát

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégei végezték a felcsúti Endresz György Általános Iskola újjáépítésének megtervezését, ahogy most a kivitelezést is ők csinálhatják – derült ki az Átlátszó cikkéből.

A kivitelezőt június végi határidővel kereste a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., és érkezett is három érvényes ajánlat. Az egyiket a FK-RASZTER Építő Zrt., a másikat az Építő-és épületkarbantartó (Épkar) Zrt. adta be, míg a harmadikat a végül győztes FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. Utóbbié volt a legkedvezőbb ajánlat, 4,5 milliárdért vállalták, alvállalkozóként megnevezve az Építő Munkaerő Kft.-t és az ÉLŐ-ENERGIA Kft.-t.

A FEJÉR-B.Á.L. Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc cége, és korábban számos nagy közbeszerzést elnyert már. Az alapítás évében így el is értek nettó 1,1 milliárd forintos árbevételt, majd ezt egy év alatt megháromszorozták. 2017-ben már 10, 2018-ban pedig 22,8 milliárd volt az árbevételük.

A tervezést eközben a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. nyerte el, aminek a tulajdonosa a fentebb is említett FEJÉR-B.Á.L. A Fejér Tervezőnek is jól megy, hiszen csak 2017-ben alapították, és tavaly már egymilliárdos éves forgalma volt.

A tervek egy többszintes, 16 termes iskoláról szólnak, aminek hasznos alapterülete 5611 négyzetméter, befogadóképessége pedig hatszáz fő lesz.