Mezőtúron nem lehet ügyeleti időben szülni

Mezőtúron nem lehet ügyeleti időben szülni

Képünk csak illusztráció! (Fotó: freestocks/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mezőtúri Kórházban és Rendelőintézetben nem lehet júliusban ügyeleti időben szülni, ugyanis akkor nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvos az intézményben. Bár szülész és nőgyógyász is lenne, de aneszteziológus hiányában egy másik fekvőbeteg-kórházat jelöltek ki erre az időszakra – közölte a Facebookon Szűcs Dániel alpolgármester.

A politikus egyeztetett a kórház főigazgatójával, Szecsei Klárával, ezt követően írt arról: az intézmény folyamatosan dolgozik azon, hogy megtalálja a megfelelő szakembert, még önkormányzati lakást is ajánlanak a jelentkezőnek.

Mint a Telex megjegyezte, június elején derült ki, hogy hasonló a helyzet Szolnokon is. Ott a Hetényi Géza Kórházban lépett fel orvosi létszámhiány, emiatt csak hétfőn és szerdán lehet szülni, továbbá akut esetekben, tehát ha az ügyeletes orvos arra jut, hogy a kismama már nem szállítható.