Montenegrónak is 200 ezer Sinopharm-vakcinát vitt ajándékba Szijjártó

Montenegrónak is 200 ezer Sinopharm-vakcinát vitt ajándékba Szijjártó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozásán Luxembourgban 2021. június 22-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/John Thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétszázezer adag, koronavírus elleni védőoltást adományozott Magyarország hétfőn Montenegrónak, ez a legnagyobb vakcinaadomány, amelyet az Adria-parti ország bárkitől is kapott – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Podgoricában.

A miniszter a vakcinák átadását követő sajtótájékoztatón kiemelte: a sikeres magyar vakcinabeszerzés, valamint Európa egyik legsikeresebb és leggyorsabb oltási programja lehetővé tette, hogy Magyarország másoknak is tudjon segíteni.

A világjárvány néhány tanulságát is sikerült levonni, az egyik ezek közül az, hogy bebizonyosodott: a nemzeti intézkedések az igazán hatékonyak, emellett pedig világossá vált, hogy válságban a nemzetközi intézmények és mechanizmusok kevésbé hatékonyak. – Vezetőkre van szükség, vezető személyiségekre van szükség, gyors döntésekre van szükség, és az elkényelmesedett nemzetközi intézményi mechanizmusok erre képtelenek – szögezte le a tárcavezető.

Szijjártó hétfőn Bosznia-Hercegovinában is járt, ott szintén 200 ezer adag Sinopharmot ajándékozott el, vagyis hazánk egy nap alatt 400 ezer dózis kínai vakcinát adott tovább.