MSZP: emelni kell az autóval munkába járók költségtérítését

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A személyautóval munkába járók költségtérítésének emelését sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese. A politikus egy Stop Orbán! Stop benzinár! feliratú molinó előtt állva elmondta: a Magyar Szakszervezetek Szövetsége kezdeményezésére frakciója törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek elfogadása esetén kilométerenként 15-ről 25 forintra emelkedik ez az adómentes támogatás.

Komjáthi Imre hangsúlyozta: a csillagászati benzinárak a mindennapi magyar valóság részei lettek, az egy év alatt bekövetkezett 40 százalékos drágulás pedig nagyon nagy terhet jelent sok család, munkavállaló számára. Megjegyezte, sokan nem kényelemből, hanem kényszerből járnak autóval munkába.

Az MSZP elnökhelyettese szerint a kormány és a Fidesz a helyzet kezelése helyett másra hárítja a felelősséget, kifogásokat keres, holott az üzemanyagok árának jelentő részét a közterhek teszik ki, így a kabinetnek lehetősége van azok befolyásolására.