A szélsőséges Ahmadinezsáddal pózolt a közszolgálati egyetem rektora

A szélsőséges Ahmadinezsáddal pózolt a közszolgálati egyetem rektora

Deli Gergely és Mahmúd Ahmadinezsád

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az iráni sajtóban megjelent fotókon Mahmúd Ahmadinezsád, az ország iráni mércével mérve is keményvonalas muszlim szélsőségesnek számító egykori vezetője együtt pózolt Deli Gergellyel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával Budapesten – vette észre a 444. A hírportál által látott, az iráni sajtóban megjelent képek alapján az egyetem vezetése vidáman pózolt sajtófotókhoz a nemzetközi körökben páriának számító, Iránban is peremre szorult, vallási szélsőséges, zsidó- és kereszténygyűlölő ex-politikussal. A videók tanúsága szerint Ahmandinezsád államfőhöz méltó fogadtatást kapott a Liszt Ferenc reptéren.

Az iráni politikust két előadás megtartására hívta meg az NKE Budapestre. A meghívás ellen felháborodott közleményt adott ki Izrael budapesti nagykövetsége. „Irán korábbi elnöke, Mahmud Ahmadinezsád önjelölt holokauszttagadó, aki közvetlenül is felelős a holokausztot és annak áldozatait gúnyoló, lekicsinylő és megkérdőjelező eseményekért, mint például a hírhedt holokauszttagadó konferenciáért 2006-ban. Ahmadinezsád a terrorizmust támogató iráni rezsim egykori elnökeként maga is folyamatosan Izrael elpusztítására szólított fel. Egy ilyen személy meghívása, hogy előadást tartson diákoknak bármely nyugati egyetemen, súlyosan sérti a holokauszt áldozatainak emlékét. Vasárnap emlékeztünk meg Budapesten a izraeli Holokauszt Emléknapjáról, külön kihangsúlyozva a magyar zsidóság kiirtásának 80 évvel ezelőtti kezdetét. Ahmadinezsád látogatása súlyosan sérti és megtiporja a holokauszt során meggyilkolt mintegy 600 000 magyar zsidó állampolgár emlékét” – írták közleményükben.