Nagy Feró szerint van abban valami, hogy a Fidesz melletti kiállásnak is köze van a Kossuth-díjához

Nagy Feró szerint van abban valami, hogy a Fidesz melletti kiállásnak is köze van a Kossuth-díjához

Nagy Feró énekel a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten, a budapesti Hősök terén 2019. június 16-án, az 56-os vértanúk emléknapján (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem gondoltam, hogy amiket eddigi életemben csináltam, azok megérdemelnének egy Kossuth-díjat – ezekkel a szavakkal kommentálta a zenész az ATV Start Pluszban a nemzeti ünnepen kapott Kossuth-díjat szerdán.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy nem mondana igazat, ha azt állítaná, a Fidesz melletti kiállásnak nem volt része az elismerés odaítélésében: „Én se adnék díjat olyannak, aki fegyvereket fog rám, megerőszakol. Biztosan van valami közös szimpátia mögötte”.

A zenész azt is elmondta, még élvezi is a negatív hozzászólásokat, mert ez a díj azoknak szól, akik őt nem akarják elismerni.

– Egy olyan rendszerben éltem, ahol a pofámat nem tudtam befogni. Nem lehetett tudni, hogy egyszer – szégyenszemre – ide jutunk, hogy Kossuth-díjat kapok – magyarázta Nagy Feró a pályafutását.